2013. november 13., szerda

A 10 legbiztosabb jel, hogy nem a legmegfelelőbb munkahelyet választottad

1. A fizetésedet rubelben kapod, és helyből levonják a felét védelmi pénz gyanánt.


2. A főnöködet Keresztapának kell szólítanod, és rögtön lelövet, ha nem hozod a napi árbevételt.


3. A Társadalom-biztosítási támogatás a cégednél azt jelenti, hogy ha munka közben meghalsz, ingyen elásnak, amikor a gázvezetéket fektetik.


4. Az albán határon derül ki, hogy amit vállalati küldeményként szállítasz a seggedben, az tulajdonképpen egy radioaktív urántöltet.


5. Egy műszak napi 14 órából áll, egy hét pedig 7 munkanapból, és hálád jeléül a cégedre kell íratnod a lakásodat meg a kocsidat.


6. Év végi jutalomként azt kapod, hogy nem jelentenek fel, mivel a túlórákat feketén csinálod, valamint a karácsonyra való tekintettel egy hétig nem kell fizetned a céglogós tollak használatáért.


7. Minden reggel kauciót kell kötnöd a munkásruhádra, így ha elhasználódik, automatikusan levonják a jövedelmedből, és ráadásul az újat is ki kell fizetned.


8. A munka helyszínére rabszállító kocsival visznek minden nap, és fegyveres őrök vigyáznak rád, nehogy gödörásás közben véletlenül eltörd az ásódat vagy a lapátodat.


9. Az ebédidő számodra az, amikor hét óra folyamatos robotolás után megengedik, hogy keress valami ehetőt az udvari szeméttárolóban.


10. Újra elolvasva a munkaszerződésedet, észreveszed, hogyha leszámolsz, akkor a helyedre érkező két montenegrói vendégmunkás beszállítási költségét is neked kéne fizetni.


Írta: Pálmester az ElectroSound című rádióműsorba
2005 január

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése